Nederland — België — Luxemburg — Duitsland

Bij ziekte van een muzikant garanderen wij een 100% volwaardige vervanging

Professionele musici van absolute topklasse met jarenlange ervaring

Persoonlijk advies voor een jazzband op maat

Wij spelen in heel Nederland en België

De specialist in live jazz bands voor zakelijk en particulier

100% gespecialiseerd in live achtergrondmuziek

Gespecialiseerd in last-minute boekingen

Van Sinatra tot Soul — met Alex hoort u het allemaal langskomen

Jazz en soul zanger Alex

De beste soulhits en een vleugje swing — Alex zingt het allemaal. Met begeleiding van een jazzband op maat, zorgt Alex voor een weergaloze sfeer op uw feest, bruiloft of evenement.

100% COVID-19 PROOF

Al onze samenstellingen, dus ook deze, zijn COVID-19 proof. Wij kunnen met minstens 1,5 m afstand onderling ons optreden verzorgen!

Klinkt als...

 • John Legend, Stevie Wonder, Bill Withers, ....
 • Jamie Cullum, Al Green, Otis Redding, Gregory Porter en vele anderen!

Samenstelling

Aanbevolen samenstelling

Soul en jazz zanger met band

Check beschikbaarheid
Check beschikbaarheid

Geweldige jazzband!

De Jazz Centrale was zeer professioneel in alle opzichten. Hun performance was geweldig, ze hebben de sfeer gemaakt op onze huwelijksceremonie. Alsook op het gebied van communicatie (aanvraag tot afhandeling) was alles perfect. Kortom een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een Jazzband.

Mahtias Devis

Bruiloft

Groot compliment

Groot compliment voor de zanger en orkestleden. Het was super. Al mijn gasten zeer tevreden.

Jan Versloot

Verjaardag

Beluisteren


Echt heel belangrijk! Beluister onze demo's met hoofdtelefoon of goede luidsprekers!

Kleine luidsprekers zoals van een smartphone, tablet of laptop kunnen onmogelijk de diepe rijke klank van de prachtige contrabas, sousafoon of tuba weergeven. Daarom is het zo belangrijk om met hoofdtelefoon of goede luidsprekers te luisteren! 

Let op: kans op meeswingen!

Draai uw telefoon naar liggend om de muziek in stereo te horen!

Videoclip

Overzicht van het repertoire

Informatie

Authentieke soul komt tot leven

Bent u voor uw bruiloft, feest of event op zoek naar die ongeëvenaarde klasse van authentieke soul en bovendien op zoek naar een flinke dosis swing uit de '40's en '50's? Dan moet u zeker Alex boeken! Met zijn imposante bos rossig haar is hij een aantrekkelijke verschijning op ieder podium.

Het repertoire van Alex heeft een prachtige focus op de soulhits uit de '70's, maar hij schakelt moeiteloos over naar een wat klassieker repertoire met herkenbare songs van bijvoorbeeld Frank Sinatra. Alex laat zich dan ook voor een groot deel inspireren door grootheden als John Legend, Otis Redding, Stevie Wonder, Marvin Gaye, Donny Hathaway en James Taylor.

Alex voelt zich op het podium helemaal thuis. En dat zal u merken. Een fijn optreden zonder opdringerig te zijn. Hij vertolkt subtiel de mooiste ballads, en neemt u mee in swingende jazzklassiekers als "All of me" of "Bye Bye Blackbird" en sluit het feest af met een set fijne soul classics als "Lets stay together" en "You are the sunshine of my live".

In de praktijk betekent dit dat we een gemiddeld optreden opwarmen met fijne en herkenbare swing classics, waarna we al snel overschakelen op de groovy ritmes van soul en soms zelfs een vleugje disco!

Bij welke bezettingen is Alex te boeken?

De stijl en het repertoire van Alex komen goed tot hun recht in combinatie met de groovy bezetting van het Allround Jazz Trio.

Voor nog meer variatie en die échte jazz sound van saxofoon kunt u deze combinatie ook uitbreiden tot het Allround Jazz Kwartet.

Voor kleine of intieme situaties (bijvoorbeeld een diner voor zo'n 30 man), zou u ook kunnen overwegen om Alex te boeken bij ons Piano Duo.

Waarom de Jazz Centrale?

 • Meer dan 300 optredens per jaar
 • Een team van enthousiaste professionals
 • Kars koos zelf alle musici zorgvuldig uit
 • Altijd volume op achtergrondmuziek
 • We spelen in heel Nederland en België
 • Verzorgde kleding
 • Sfeervolle verlichting
 • We zorgen voor apparatuur en instrumenten
 • 100% zekerheid dat we ook echt komen
Tarieven

Sfeer perfect aangevoeld

Hierbij wilde ik jullie nog even bedanken voor het professionele optreden van Alex en zijn team. We waren erg blij en tevreden met de manier waarop zij een bijdrage hebben geleverd aan onze dag. Ze voelden de sfeer perfect aan! Nogmaals dank en bij een volgende gelegenheid weet ik jullie zeker weer te vinden!

Sander van der Wel

Bruiloft

Sfeervol en professioneel

Sfeervol en professioneel, maar vooral fantastische jazz! Vanaf de eerste klanken van de piano en contrabas werd de sfeer gezet van ons trouwfeest. Onze gasten waren onder de indruk van Alex. Jullie hebben ons trouwfeest onvergetelijk gemaakt. Ongelooflijk bedankt!

Grace en Niels

Bruiloft

Een echte aanrader

Voor ons huwelijksfeest hebben we de Jazz Centrale gevraagd om een aantal uren de muziek te verzorgen. Hier hebben we geen spijt van gehad. Een geweldige band met zanger, die een goede sfeer hebben neergezet! Ook de voorbereidingen verliepen vlekkeloos, ondanks wat logistieke wijzigingen van onze kant. Een echte aanrader!

Sebastiaan Ploegmakers

Bruiloft

Laat Kars u adviseren!

"Als professioneel jazzmuzikant en oprichter van de Jazz Centrale ben ik als geen ander in staat om u te adviseren, gebaseerd op échte praktijkervaring. Met meer dan 10 jaar ervaring en vele honderden optredens op recepties, bruiloften en zakelijke evenementen, heb ik alles al een keer meegemaakt, dus ik adviseer u graag vanuit mijn brede ervaring.

Bel mij op direct op +31 6 24 75 29 71. Of stuur mij hier een whatsapp"