Wij spelen ook tijdens de lockdown, dus huur ons gerust in

Gedenkwaardige muzikale omlijsting tijdens de uitvaart van uw dierbare
Actief in Nederland en België

Testimonials

Het was een geweldig!

Het afscheid van mama op 23 januari was precies zoals zij het wilde! De Jazz Centrale heeft ervoor gezorgd dat haar muziek en nummers die zij zelf heeft gezongen haar laatste reis onvergetelijk hebben gemaakt. Het was geweldig! Thanks again Let the music play!

Hilda Spronsen

Den Haag

Uiterst tevreden

Uiterst tevreden over de uitvaart-begeleiding en kwaliteiten van de muzikanten - naderhand van enkele aanwezigen eveneens positieve feedback ontvangen en de vraag hoe/waar we jullie hadden ontdekt.

Jan de Groot

Kruibeke

Het was een onvergetelijk afscheid van mijn vader

De geweldige muziek van de Jazz Centrale heeft eraan bijgedragen dat hij op zijn manier aan zijn laatste reis is begonnen. We hebben genoten van de heerlijke tenorsaxofoon, de contrabas en de toetsen. Mijn vader, een muzikant en saxofonist, had het zo gewild. Music was his First Love...het was onvergetelijk! Ik mis die ouwe maar met zo'n afsluiting...ik vergeet het nooit meer. En vele aanwezigen (veel ouderen, papa was bijna 94 jaar) hebben al gezegd...ik wil het ook zo...wat bijzonder. Nogmaals bedankt voor de mooie afsluiting van zijn muzikale leven!

Hilda van Spronsen

Den Haag

Op mijn ziel geraakt

Wij zijn warm getroffen door de mooie New Orleans jazzklanken tijdens het afscheid van mijn vader. De drumsolo voor mijn vader heeft mij op mijn ziel geraakt. Dank jullie wel!

Simone Schreiber

Assen

Mooi en respectvol afscheid

De bijdrage van de Jazz Centrale heeft ervoor gezorgd dat de uitvaart van mijn vader een mooi en respectvol afscheid werd. Er werd volledig rekening gehouden met onze wensen. De invulling van de jazz band werd niet enkel door ons, de familie, maar ook door vele vrienden en kennissen, enorm gewaardeerd. De communicatie tussen Kars en ons verliep zeer vlot en professioneel. Nogmaals dank.

Karine Stevens

Ittre

Zeer waardig en professioneel

Toen onze oma overleed, wilden wij haar een mooi afscheid geven. Ze was een fervent jazz liefhebster, vandaar dat wij liever live muziek wilde hebben dan een cd. Kars was degene die meteen adviseerde over de samenstelling van de band, een prijsindicatie gaf en meedenkend was. Wij hebben nummers uitgekozen welke aansloten bij de verhalen van sprekers en die favoriet waren van oma. Het schema is exact uitgevoerd en Kars heeft met zijn ensemble gezorgd voor een zeer waardige en professionele invulling van de nummers. Hierdoor was het een uitzonderlijk mooie ervaring. Een echte aanrader!

Coen Monster

Rotterdam

Alleen maar lof

De uitvaart van mijn vader, Herman Blom, een enorm groot jazz-liefhebber, is mede dankzij de inzet van een jazz trio van de Jazz Centrale zeer gedenkwaardig verlopen. Het trio—bestaande uit piano, contrabas en saxofoon—wist op ontroerende wijze de voorafgaande borrel muzikaal te omlijsten. Onvergetelijk was ook de saxofonist die voor de rouwstoet uitgelopen was naar het graf, en ons daar ontving met sfeervolle, serene jazzklanken. De sfeervolle muziek heeft ons, en met ons alle aanwezige gasten, diep ontroerd. Puntsgewijs nog enkele aspecten die ons zijn bijgebleven: Goede duidelijke communicatie, vanaf het eerste oriënterende gesprek tot aan de opvoering. Duidelijke ervaring in deze branche. Prima voorstel gedaan van hetgeen te verwachten. Zeer passend gespeeld—muziek en volume. Namen niet de show maar deden eer aan de overledene en de familie. Correcte zakelijke afhandeling. Zeer flexibel in de wensen. Zeer verzorgde mensen en kleding. Punctueel op tijd. Ware muzikanten! Kars, bij deze nog maals dank voor de muzikale aankleding en uiteraard voor het hebben nageleefd van al de bovenstaande punten!

Michel Blom

Alphen aan den Rijn

Het moest menselijk zijn. Het moest echt zijn.

Ik had de taak om voor de crematie van mijn oom een jazzband te regelen. De crematie moest een afspiegeling zijn van wie mijn oom was: rustig, warm, vriendelijk, ontspannen en een groot liefhebber van jazz muziek. De dood wordt al als zwaar beleefd, daarom wilden wij lucht en warmte in het geheel brengen door een band te laten komen in plaats van cd's af te draaien. Het moest menselijk zijn. Het moest echt zijn. Al snel belandde ik op de website van De Jazz Centrale en zocht contact. Kars Veling heeft ons altijd vriendelijk en professioneel te woord gestaan. Hij deed suggesties en hield rekening met onze wensen. Op de dag zelf ging alles volgens het boekje. De bandleden hebben zich ook hier professionals getoond; rustig en respectvol. Ze gingen als vanzelf op in het geheel. Qua muziek hadden we ons niet beter kunnen wensen. Ze hebben precies aangevoeld welke sfeer wij wilden neerzetten. Het bood troost aan alle aanwezigen. Het was compleet. Het is al ruim 2 jaar geleden, maar nog hebben mensen het over de band die tijdens de afscheidsdienst aanwezig was.

Nancy Hart

Amsterdam

Onvergetelijk afscheid van mijn vader, een groot jazz-liefhebber.

Kan het afscheid van een dierbare echt onvergetelijk zijn? Ja, dat kan! We vroegen de Jazz Centrale om, naar de wens van mijn vader, Ben Webster en New Orleans Jazz te spelen op zijn afscheid. Daar hield hij heel erg van. De prachtige ingetogen melancholische jazz tijdens de afscheidsdienst heeft de ceremonie voor mijn vader tot een intens mooie herinnering gemaakt. De Jazz Centrale verzorgde ingetogen en sfeervolle jazz tijdens de crematieplechtigheid en levendige en troostende jazz tijdens de afscheidsreceptie. Mijn vader zou het een prachtig afscheid hebben gevonden. Alle aanwezigen waren diep geroerd en onder de indruk van de muziek. We konden ons geen mooier afscheid wensen; het was alsof mijn vader er bij was, de muziek bracht hem erbij.......

Birre Yazar-Walvis

Amsterdam

Ik kijk met een glimlach terug

Namens familie en mn mijn moeder heel veel dank aan jullie muzikale aanwezigheid Het was een heftige tijd en nu pas realiseer je hoe intensief het is geweest afgelopen weken/maanden. Wij kijken terug op een bijzonder mooi reserve jaar met onze vader.Het was een pracht man, liefdevol en zorgzaam. Ondanks zijn ziekte probeerde hij alles onder controle te houden en heeft hij veel met ons gedeeld. Zo ook zijn liefde voor de jazzmuziek ;-) Mijn/onze dank is ook groot dat jullie het bijzonder mooi hebben neergezet. Wij hebben dit in volle vertrouwen aan jullie toevertrouwd en jullie hebben dit waargemaakt!! Pa wilde geen droevige begrafenis, zo stond hij niet in het leven. Hij genoot van het leven. De muziek paste goed bij de nummers die hij had uitgekozen voor de begrafenis (Nat King Cole en Louis Armstrong). Tijdens de uitvaart tussen de sprekers hebben jullie mooie nummers gespeeld. Bijzonder moment was dan ook dat jullie voorgingen met muziek naar zijn graf. Daar aangekomen op een mooie ingetogen manier afscheid genomen. Tijdens het condoleren waren jullie op de achtergrond aanwezzig en hebben wij veel mooie reacties gekregen op hoe deze bijzondere begrafenis was door jullie aanwezigheid en muziek maar bovenal het mooie afscheid van een bijzondere man, onze vader zoals hij was. Tuurlijk heb ik nog verdriet, maar kijk met een glimlach terug aan deze mooie muzikale herinnering. Dank jullie wel!

Monique Gijsen

Utrecht