Nederland — België — Luxemburg — Duitsland

Altijd een succes, dit compacte en swingende jazz trio

Tarieven

Jazz trio met klassiek swingend repertoire, fijn volume en compacte afmetingen

Traditioneel jazz trio, bestaand uit piano + contrabas + jazzgitaar, in de stijl van het fameuze Oscar Peterson en Herb Ellis jazztrio uit de jaren '50. Fantastische swing, geweldig om op te dansen en een volume dat zeer goed aanpasbaar is aan de situatie. Niet voor niets één van onze meestgeboekte bezettingen! En de piano? Die nemen we gewoon zelf mee.

Beschikbaarheid: 

Zeer goed

De beschikbaarheid van deze bezetting is zeer goed! Dankzij ons grote team kunnen wij altijd een optreden voor u verzorgen in deze samenstelling, in heel Nederland en België. Zelfs vandaag of morgen! Voor definitief uitsluitsel kunt u ons direct Whatsappen en u weet het vaak binnen 5 minuten.

Vraag direct de beschikbaarheid op via Whatsapp. Of neem contact op via deze site.

Leuke musici

De swingende muziek was precies wat wij in gedachte hadden en droeg bij aan een gezellige sfeer. Leuke musici en alles is naar wens geweest. Weten jullie te vinden.

Heleen Steenweg

Fijne en swingende muziek

Wij willen jullie nogmaals dankzeggen voor de fijne en swingende, goede muziek die jullie hebben gespeeld, waarvan iedereen niet alleen genoten heeft, maar zich zelfs op de dansvloer waagden!! Dat is een compliment waard, gezien de aarzelingen eerder op de avond..(te oud, ik kan niet dansen, enz.) Dus: alle eer! Je had gelijk: de muziek is een belangrijke factor voor sfeer. [...] zullen jullie absoluut aanbevelen, wanneer er naar goede muziek gevraagd wordt!

Familie V.O.

Zien en horen


Echt heel belangrijk! Beluister onze demo's met hoofdtelefoon of goede luidsprekers!

Kleine luidsprekers zoals van een smartphone, tablet of laptop kunnen onmogelijk de diepe rijke klank van de prachtige contrabas weergeven. Daarom is het zo belangrijk om met hoofdtelefoon of goede luidsprekers te luisteren! 

Let op: kans op meeswingen!

Muziekfragmenten

Let op: druk eerst op om de muziek te starten.

Videoclip

Repertoire

Informatie

De unieke voordelen van dit jazz trio

 • Compacte afmetingen (ong. 2 x 3 m)
 • Zeer swingend en goed dansbaar
 • Met name geschikt voor "classic swing"-stijl (foxtrot, quickstep)
 • Volume uitstekend aanpasbaar aan de situatie
 • Klinkt als: Oscar Peterson, Herb Ellis, Ray Brown trio

De mooiste instrumenten uit de jazz

Dit fantastisch swingende jazz trio is een uitstekende keuze als u prachtige live muziek zoekt, die niet te hard mag zijn maar toch een gewelidge sfeer kan creëeren. Het trio bestaat uit de mooiste instrumenten uit de jazz: de meesterlijke piano, de majestueuze contrabas en de speelse en ritmische jazzgitaar. Samen vormen zij een jazztrio met prachtig volle klankkleur, onweerstaanbaar ritmische swing en een buitengewoon gevariëerd repertoire.

Van swing tot smooth jazz

Er is bijna geen enkele bezetting in het aanbod van de Jazz Centrale die zo multi-inzetbaar is als dit fantastische jazztrio. Of het nu gaat om een chique zakelijk evenement, een klein feestje thuis of een sfeervolle borrel op uw bruiloft, overal kan deze compacte bezetting ingezet worden en een ultieme sfeer van jazz creëeren. Vooral het klassiekere jazzrepertoire komt dankzij de ritmische begeleiding van de jazzgitaar volledig tot zijn recht, maar tevens laveren de musici moeiteloos tussen de latere bossa nova, cool jazz en moderne smooth jazz.

Compact afmeting en aangenaam volume

Dit jazztrio neemt relatief weinig ruimte in en is daarom zeer geschikt voor kleinere locaties. Als u dit jazz trio wenst te boeken, dient u ongeveer 2 bij 3 vierkante meter ruimte beschikbaar te hebben. Hiermee is dit jazztrio bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld optredens bij u thuis of kleinschalige diners, waarbij ondanks de bescheiden afmetingen dansen gewenst is. Tegelijk kan het volume ook voor grotere locaties en gezelschappen goed aangepast worden.

En omdat slagwerk niet aanwezig is, wordt het volume extra beperkt gehouden. Toch kunnen we zeer ritmisch spelen dankzij de speciale begeleiding van de jazzgitarist. Ook dit maakt deze bezetting erg geschikt voor kleine gezelschappen en ruimtes.

Heeft u trouwens al eens op onze facebook gekeken voor inspiratie en onze actuele belevenissen?

Geschikt voor optredens in de open lucht

Voor een optreden in de openlucht is dit ook een zeer geschikte bezetting, omdat alle instrumenten eenvoudig versterkt kunnen worden. Zo kunnen we het volume goed aanpassen, hetgeen bij outdoor-optredens vaak noodzakelijk is. Uiteraard nemen wij alle noodzakelijke apparatuur, instrumenten en versterking zelf mee. Dit jazztrio inhuren bij de Jazz Centrale betekent dat u kiest voor de beste kwaliteit en volledige zekerheid. Vraag nu direct een prijsindicatie aan, zodat u weet wat de tarieven ongeveer zijn. De prijsindicatie heeft u binnen 1 minuut in uw mail!

Wilt u advies over de mogelijkheden voor úw feest of evenement? Belt u ons dan gerust op +31(0)85-4010 560 of gebruik de chatfunctie hier op de site! Onze jazzprofessionals werken door heel Nederland en België, dus wij kunnen u vrijwel overal van dienst zijn.

Waarom de Jazz Centrale?

 • Meer dan 300 optredens per jaar
 • Een team van enthousiaste professionals
 • Kars koos zelf alle musici zorgvuldig uit
 • Altijd volume op achtergrondmuziek
 • We spelen in heel Nederland en België
 • Verzorgde kleding
 • Sfeervolle verlichting
 • We zorgen voor apparatuur en instrumenten
 • 100% zekerheid dat we ook echt komen

De Jazz Centrale — gegarandeerd 100% betrouwbaar

Weet u dat de Jazz Centrale lid is van de brancheorganisatie NTBO? Hierdoor weet u zeker dat wij betrouwbaar en professioneel te werk gaan. Elk jaar wordt namelijk opnieuw getoetst door een onafhankelijke bureau of wij voldoen aan alle eisen.

 • Wij zijn onafhankelijk getoetst op betrouwbaarheid.
 • Wij bieden u 100% zekerheid.
 • Gegarandeerd professionele beroepsmusici.
 • Persoonlijke aandacht voor uw boeking.

Tarieven

Prima achtergrondmuziek

Prima achtergrondmuziek op informele borrel! Ondanks de moeilijke akoestiek in de beschikbare ruimte kwam de muziek prima tot haar recht! Op- en afbouw zeer snel verlopen. Bravo!

Sandra Bol

Perfecte muziek

Mijn dochter werd 18 en ik 60. Dat moest gevierd! We hadden al een mooie locatie in de binnenstad van Leiden bij de Hooglandse Kerk, de Branderij. We verwachtten onze goede vrienden, familie en collega's. Nu nog muziek: Eline had ik al eens gehoord. Haar stem aangevuld met de muzikanten Nick, Han en Mark: de avond kon niet meer stuk. Van al onze gasten was de reactie hetzelfde: perfecte muziek. Bij de eerste sessie gingen er een paar beentjes van de vloer. In de laatste was de dansvloer vol. Bedankt!

Jan van Doggenaar

Impressed by the professionalism

I booked a trio for a birthday reception at my house in Bruxelles. From the first contact I was impressed by the professionalism of Jazzcentrale. And my confidence in them was not disappointed. From the first contact with advice on which instruments and combination, to the sms announcing that they were on their way, to the professional approach from arriving, setting-up, entertaining and playing and packing up I knew they could be trusted, would deliver and that it would be high quality. I can only give them my highest recommendations.

Soren Larsen

Werkelijk hele fijne jazz

Tijdens onze Euromeet met als speerpunt op zaterdagavond de tocht met de ss Majesteit i.c.m. het muzikale onthaal door de Jazz Centrale. Werkelijk hele fijne sophisticated swing Jazz wat perfect paste in de ambiance. Bovendien was het fijn zaken doen met dhr. Kars Veling, middels kort, bondige en duidelijke afspraken. Kortom een echte aanrader!

Raymond van Donk

Meest gekozen alternatieven

Onderstaande combinaties worden vaak gekozen in plaats van deze bezetting.

... of bekijk hier al onze alternatieven

Laat Kars u adviseren!

"Ik als muzikant en bandleider ben als geen ander in staat om u te adviseren, gebaseerd op échte praktijkervaring. Met meer dan 10 jaar ervaring en vele honderden optredens, heb ik alles al een keer meegemaakt, dus ik adviseer u graag!
‍Bel mij op direct op +31 6 24 75 29 71
Of stuur mij hier een whatsapp"